In deze column is het weer eens tijd voor een gastschrijver. Marcel Kort heeft in het verleden zich op het pad van het radiomaken begeven en wel door het via de illegale kanalen te proberen en kwam daardoor ook in aanraking met de autoriteiten. Een herinnering aan die tijd.
‘Half januari las ik een bericht betreffende oude programmabanden welke in 1979 in beslag zijn genomen door de Radio Controledienst. Deze banden bevonden zich op het radio zendschip de Magdalena van Radio Mi-Amigo
Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.
Klopt.
Eigenlijk gaat het niet om het verzenden van bits en Bytes (dat betaalt de ontvanger al en dat is dus anders dan bij de post, want daar betaalt de verzender), maar om het opslaan in een datacenter. Dat kost wel geld.
Op radiowereld (bericht 9 december) lees ik dat Talpa reclames gaat verkopen voor de leeftijden 20 t/m 59 jaar. Dit was 20 t/m 49 jaar.
Ik roep daar al jaren iets over, omdat de gemiddelde leeftijd van "de radioluisteraar" al heel lang boven de 50 jaar ligt.
Nu lees ik dat dit gemiddelde in 2023 op 53,2 jaar lag. Daarbij trekt de NPO de wat oudere luisteraar en de meeste commerciëlen de iets jongere luisteraar.
Tja, met 20-59 val ik er alsnog buiten....
Maar.... : de NPO verkoopt reclames voor 20-64 jaar !
(blijkbaar gaan ze daar nog steeds met 65 met pensioen?)
En daar val ik dus ook buiten.....
't is wat....
Zoals in eerste stuk tekst is vermeld: een ‘geestelijk gehandicapt kind’- iets wat anno 2024 een kind met een verstandelijke beperking wordt genoemd,
Mij hoef je daarover niets te vertellen, ik werk sinds 1975 bij Universitaire afdeling Orthopedagogiek en heb nog steeds een aansteling