Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    5222
  • opmerkingen
    1150
  • weergaven
    702992

Auteurs van dit blog


NPO.png.377a1c6a79fb57ade0b8c6f41f7947bd.pngDe Raad van Bestuur van de NPO heeft vandaag een voorgenomen besluit genomen over de nieuwe radioprogrammering 2018. Uitgangspunt hierbij is om de publieke zenders zo sterk mogelijk te programmeren. Vanwege het grote aantal vernieuwingen en verschuivingen, heeft de NPO het College van Omroepen (een adviesorgaan binnen de publieke omroep, bestaande uit omroepdirecteuren) een extra mogelijkheid geboden om met een alternatief voorstel te komen voor de programmering van vier specifieke tijdslots. Het betreft de volgende onderdelen van de voorgenomen radioprogrammering:

 

  • Middagprogramma van 14:00 tot 16:00 uur met Rob Stenders (BNNVARA) op NPO Radio 2.
  • Avondprogramma van 20:00 tot 22.:00 uur met Annemieke Schollaardt (AVROTROS) op NPO Radio 2.
  • De verhuizing van het programma De Staat van Stasse (KRO-NCRV) van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5 van 20:00 tot 22:00 uur.
  • Het programma Volgspot (KRO-NCRV) op NPO Radio 5 wordt verschoven naar het tijdslot 22:00 tot 24:00 uur.


De programmering is tot stand gekomen na een complexe intekenperiode waarbij wensen van de omroepen en luisteraars zijn meegenomen. De NPO is van mening dat deze programmering bijdraagt aan het versterken van NPO Radio 2 en is blij dat Rob Stenders op de zender blijft en Annemieke Schollaardt een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt. De inzet van de NPO was om deze twee sterke dj's te behouden voor NPO Radio 2.


De verplaatsing van het programma De Staat van Stasse naar NPO Radio 5 past in de verdere vernieuwing en verjonging van deze zender. De NPO is ervan overtuigd dat de vaste schare fans van het programma mee zal verhuizen naar de nieuwe zender.


Ook heeft de NPO het voornemen om het huidige tijdslot van de Nieuwsshow op NPO Radio 1 (zaterdagmorgen van 8.30 - 11.00 uur) aan omroep MAX toe te kennen. De huidige presentatoren maken de overstap van AVROTROS naar omroep MAX. Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraar en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuwe programma op zaterdagochtend voort te zetten.


Dat niet alle omroepen tevreden zijn over de uitkomst beseft de NPO zich terdege, maar dit hoort tegelijkertijd ook bij het maken van een nieuwe programmering in een complex omroepbestel waarin schaarse middelen en zendtijd moeten worden verdeeld. De verandering in de programmering wordt enerzijds veroorzaakt door wijzigingen bij omroepen zelf (programmamakers die veranderen van omroep), anderzijds door de opdracht en ambitie van de NPO om als sturende organisatie binnen het bestel sterke radiozenders te programmeren.


Met deze extra stap naar het College van Omroepen, biedt de NPO (naast de reguliere procedures) de omroepen een extra mogelijkheid om met een alternatief te komen. De Raad van Bestuur van de NPO streeft ernaar de definitieve radioprogrammering eind oktober vast te stellen.

  • Verward 1

8 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Robin Westhof

Geplaatst

"De verplaatsing van het programma De Staat van Stasse naar NPO Radio 5 past in de verdere vernieuwing en verjonging van deze zender."

 

Verjonging?

Naar welk radiostation moeten de ruim 1, 2 miljoen 75-plussers in Nederland dan naar luisteren?

Is veroudering niet meer op zijn plaats?

wim1958

Geplaatst

Kortom.... het wordt tijd voor een Radio 6 die zich op de ouderen gaat richten. Een zender met veel jaren 40,50, 60 muziek. en mooie easy listening. Dat is ook een muziek soort die vergeten wordt.

Paul

Geplaatst

Waarom toch altijd die indeling in strikte leeftijdscategorieën? Ik ben opgegroeid in de jaren zeventig, maar ben ook geïnteresseerd in muziek van (lang) daarvoor en (lang) daarna.

 

Mijn ideaal voor de radio is misschien wel zoiets als de franse publieke zender FIP: muziek die prettig in het gehoor ligt uit alle tijden en alle mogelijke genres. Een zeer ruime playlist en niet al te veel uitgekauwde hits.

Robin Westhof

Geplaatst

4 uur geleden zei Paul:

maar ben ook geïnteresseerd in muziek van (lang) daarvoor en (lang) daarna.

 

 

Maar zijn 75-plussers dat ook?

Denk toch, dat zij in het algemeen de muziekperiode (beter) waarderen waarover Wim schrijft, aangevuld met mooie easy listening, dan het format van FIP.

 

 

Paul

Geplaatst (bewerkt)

Ik denk in elk geval dat geen enkele leeftijdscategorie een homogene groep vormt van mensen die allemaal alleen maar muziek uit hun jonge jaren kunnen waarderen en dat dan ook nog eens de hele dag door willen horen.

 

Ik heb mijn oude vader bijvoorbeeld nooit horen klagen over het aanbod op de radio. Hij keek vooral tv (zoals veel ouderen), luisterde een beetje naar radio 4, Classic FM en de regionale omroep, en soms zette hij een plaatje van vroeger op.

bewerkt door Paul
Vincent

Geplaatst

AVROTROS gaat bezwaar maken tegen het voorgenomen besluit over de nieuwe radioprogrammering 2018.

 

Directeur AVROTROS: NPO beschadigt Annemieke Schollaardt

 

Met de wijzigingen in de radioprogrammering heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de grenzen van fatsoen overschreden. Dat is de mening van AVROTROS-directeur Eric van Stade, die vooral doelt op de verhuizing van radio-dj Annemieke Schollaardt.

 

https://www.ad.nl/show/directeur-avrotros-npo-beschadigt-annemieke-schollaardt~afa53625/

rauhfaser

Geplaatst

Op 13-10-2017 om 08:21 zei Vincent:

AVROTROS gaat bezwaar maken tegen het voorgenomen besluit over de nieuwe radioprogrammering 2018.

 

Directeur AVROTROS: NPO beschadigt Annemieke Schollaardt

 

Met de wijzigingen in de radioprogrammering heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de grenzen van fatsoen overschreden. Dat is de mening van AVROTROS-directeur Eric van Stade, die vooral doelt op de verhuizing van radio-dj Annemieke Schollaardt.

 

https://www.ad.nl/show/directeur-avrotros-npo-beschadigt-annemieke-schollaardt~afa53625/


Hulde voor deze medemenselijkheid over het gesol met Annemieke van de AVROTROS-directeur, die overigens wel dezelfde fatsoensnormen had mogen hanteren bij Peter de Bie en Mieke van de Weij. 

Ik ken de aard van het conflict met De Bie niet, maar om die na een dienstverband van twintig jaar zomaar aan de kant te zetten, heeft geen pas. Bovendien is het vreemd dat bij een intern conflict wordt gegrepen naar het machtsmiddel zendtijd afpakken. 
Bovendien is er nogal wat af te dingen op zijn mening dat de Nieuwsshow niet door De Bie en Van der Weij is bedacht, naar door de TROS.

A) de TROS bestaat niet meer

B)de huidige  Nieuwsshow lijkt in niets meer op het programma dat in de zeer grijze oudheid door Wim Bosboom en Mireille Bekooy werd gemaakt. 

Edwin

Juul

Geplaatst (bewerkt)

De Nieuwsshow is bedacht, in 1978, door oud radio collega Leo Jansen. Daarvoor, in januari 1977,  had ik samen met collega's Hein van Nievelt  en Chris Galjaard ( geen familie) gepleit voor een "totaal programma" op de zaterdag. 

 

En dat hebben we in de zomer ook gemaakt. Ik heb daar nog de motivatie en opzet van in m'n archief. De nieuwsshow is daar min of meer een voortzetting-afgeleide van.

( download prog. voor stel      https://pixeldra.in/u/pZJU25    )

 

Of de naam "Nieuwsshow" is gedeponeerd weet ik niet.

 

PS. Ook tv omroepster Ellen Brusse heeft gepresenteerd.

bewerkt door Juul
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.