Hans Knot: Hitweek
Mijn overdenking gaat vandaag over de kracht die in de late jaren zestig en begin jaren zeventig uit ging van sommige bladen gericht op de toenmalige jeugd, de babyvoortboomers. In mijn archief zitten duizenden en nog eens duizenden artikelen over de ontwikkelingen van de radio in dezelfde jaren zestig en zeventig en bij de overdenking kwam ik toch al vrij snel bij de uitgave van Hitweek.
Daarin waren allerlei ingezonden brieven en artikelen te lezen van dezelfde babyboomers, die het allemaal beter wisten en daar ook duidelijk mee naar voren kwamen. Het was ook het sterke aan Hitweek, dat in Amsterdam Zuid werd gemaakt, Men gaf de lezer volop ruimte om een eigen mening naar voren te brengen.
Het leverde de meest aangename uitwisselingen van ingezonden brieven op, waarbij de lezers elkaar zeker niet spaarden. Maar ik kan u verzekeren dat door de ingezonden brieven en reacties mooie vriendschappen destijds ontstonden, waardoor decennia later er nog gesteld kan worden dat 'we hebben elkaar via Hitweek leren kennen'. Vriendschappen die tot de dag van nu nog steeds voort duren.
Maar soms waren er ook mijmeringen terug te vinden waarvan je ze met grote vraagtekens las. Ik heb er een opgedoken waarvan ik het betwijfel over de naam van de schrijver een echte naam is of dat de naam er cynisch onder is gezet met een knipoog naar de grote Willem Vogt, een zeer belangrijke persoon in de vroege ontwikkeling van de radio industrie in Nederland.
De kop bij het ingesloten artikel dient ook met een glimlach te worden gelezen. Want stel toch eens voor, met de zeer recentelijke bekrachtiging van de verandering in wetgeving waarbij het voor particulieren mogelijk wordt met laag vermogen buurtradio te maken via de middengolf, onze Mark Rutte een eigen station activeert vanaf de Hofvijver in Den Haag.
0 Opmerkingen
Aanbevolen antwoorden
Er zijn geen opmerkingen.