Spring naar bijdragen

Publiek waardeert programmering NPO met 8,1


de redactie

1770 weergaven

De NPO heeft een succesvol 2018 achter de rug. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde ‘Terugblik’. Het Nederlandse publiek vond in 2018 de publieke waarde van de televisieprogramma’s van de NPO gemiddeld ‘hoog tot zeer hoog’. De gemiddelde publieke waarde-score was 8,1. Over heel 2018 voldeed 93% van de televisieprogramma’s hieraan, zo blijkt uit onafhankelijk GfK-onderzoek naar de publieke waarde van de NPO.


Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur: "De cijfers bewijzen het: Nederland kijkt en luistert niet alleen massaal naar de zenders van de NPO; men is er ook heel tevreden over. Van de 25 best bekeken programma’s van 2018 zijn er maar liefst 24 van de publieke omroep. NPO 1 is de best bekeken zender van Nederland en de publieke radiozenders behalen fantastische luistercijfers. Onze programmering wordt hoog gewaardeerd en heeft impact: we houden het debat levendig, brengen mensen samen en houden iedereen scherp met goede journalistiek."


De NPO staat ook pal voor een groot aandeel Nederlandstalige producties op televisie: drama, documentaires, human interest, educatie en nieuws- en actualiteitenprogramma’s. In 2018 bedroeg het percentage Nederlandstalige producties 85%. De NPO is daarmee de belangrijkste waarborg voor de productie van hoogwaardig Nederlands media-aanbod en zorgt er door een scherpe programmering op alle zenders ook voor dat er daadwerkelijk naar dit aanbod wordt gekeken, vermeldt de mediaorganisatie in de Terugblik 2018.


Rijxman: "Een van onze speerpunten is vernieuwing: inspelen op veranderend kijkgedrag, zenders en programma’s nog beter laten aansluiten op de behoefte van het publiek." De NPO verstevigde de samenwerking met én tussen omroepen op het gebied van innovatie en technologie. Met resultaat: zo kwamen er speciale projecten rond smart speakers, lanceerden we vernieuwde radio-apps en zetten we de eerste stappen op weg naar een nieuw publiek algoritme op ons on demand-platform NPO Start. In 2019 wordt deze koers voortgezet. 

 

Als publiek gefinancierde organisatie legt de NPO altijd uitgebreid verantwoording af over de keuzes die worden gemaakt. Dat gebeurt onder meer in het binnenkort te verschijnen traditionele Jaarverslag, maar ook in de vandaag gepresenteerde Terugblik.

 

Bekijk de volledige Terugblik met meer onderzoeksresultaten en een uitgebreide verantwoording vanaf vandaag op onze website over.npo.nl.

5 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

"publieke radiozenders behalen fantastische luistercijfers"

 

Zoals NPO 3FM?

 

"Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur: "De cijfers bewijzen het: Nederland kijkt en luistert niet alleen massaal naar de zenders van de NPO; men is er ook heel tevreden over."

 

Maar niet heel Nederland is tevreden.

 

Een toekomstscenario:

 

"Het is niet heel moeilijk om te voorspellen wat er gebeurt als Thierry Baudet 41 zetels binnensleept bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Zeker wanneer de VVD onder leiding van Klaas Dijkhoff er nét niet in slaagt om de grootste te blijven met 35 respectabele zetels.

 

" Maar er is meer nodig om Baudets politieke honger te stillen. En daarmee komt de NPO onvermijdelijk in zicht. Voor Baudet een bastion van linksigheid en fake news. Een thema dat gretig wordt overgenomen door zijn achterban, die ook vindt dat de landelijke publieke omroep een instituut is, dat zijn beste tijd gehad heeft."

 

"Annabel Nanninga wordt FVD-minister van Media met als opdracht om de NPO keihard aan te pakken, het budget meer dan te halveren en het aantal zenders terug te brengen naar één.

 

https://www.hpdetijd.nl/2019-03-26/shula-rijxman-npo/

 

 

 

 

 

 

bewerkt door Robin Westhof
Link naar opmerking

Hoop nu snel dat die partijen winnen en doorpakken 1 tv en 1 radio zender van de staat is genoeg, laat de rest aub over aan John de Mol en de zijne.

En het geld wat vrij komt van de po ( belachelijke salaris toch voor die boer van een Mathijs van Nieuwkerk ) aat dat ze maar stoppen in de zorg en onderwijs

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.