Spring naar bijdragen

De Warmste Week zet zich dit jaar in tegen eenzaamheid


de redactie

317 weergaven


Dit jaar staat De Warmste Week in het teken van de strijd tegen eenzaamheid. Een op de twee Vlamingen ervaart soms eenzaamheid door uiteenlopende factoren zoals een gebrek aan sociaal vangnet, werk- of schoolproblemen, afkomst, gender, een beperking of ziekte. De Warmste Week wil hier verandering in brengen en roept heel Vlaanderen op om projecten in te dienen die dit thema aanpakken.


Focus op eenzaamheid
Eenzaamheid is een groeiend probleem in de samenleving, versterkt door individualiteit, prestatiedruk en de toenemende rol van sociale media. De Warmste Week wil projecten steunen die mensen helpen zich weer verbonden en begrepen te voelen. Het doel is om eenzaamheid te verminderen door mensen weer in hun kracht te zetten.


Ambassadeurs
Vier VRT-gezichten – Francisco Schuster (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Manu Van Acker (MNM) en Dara Oguntubi (Thuis) – roepen Vlaanderen op om projecten in te dienen rond eenzaamheid. Zij zetten zich in om het thema breed onder de aandacht te brengen en steun te mobiliseren.


Projecten indienen
Verenigingen kunnen hun projecten indienen bij het DWW-fonds van de Koning Boudewijnstichting. Een onafhankelijke jury selecteert de projecten die ondersteund worden. Indienen kan vanaf vandaag tot woensdag 4 september. Meer informatie over de criteria en het indienen van projecten is te vinden op dewarmsteweek.be.


Steun van KBC
KBC is opnieuw de exclusieve hoofdpartner van De Warmste Week en ondersteunt de actie met volle overtuiging. De bank hecht veel waarde aan verbinding en sociale cohesie, zowel in de samenleving als op de werkvloer.


Evenementen en media
De Warmste Week vindt plaats van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december in Brugge. Het evenement is te volgen via VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.


Meer informatie over De Warmste Week 2024 is beschikbaar op dewarmsteweek.be.


Afbeelding: Dara Oguntubi, Francisco Schuster, Eva De Roo & Manu Van Acker (foto VRT)

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.