Spring naar bijdragen

Tom Egbers komt met een vierdelige podcast ter ere van EK voetbal: 'Vergeten Helden' 


de redactie

186 weergaven

In aanloop naar het EK voetbal in Duitsland presenteert Tom Egbers de vierdelige podcast 'Vergeten Helden'. Deze serie vertelt intrigerende verhalen over mensen die een onmisbare rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het voetbal.


Historische verhalen en vergeten helden
'Vergeten Helden' richt zich op historische gebeurtenissen en personen die cruciaal waren voor de ontwikkeling van het moderne voetbal. De serie belicht verhalen uit vier deelnemende landen aan het EK: Nederland, Italië, Frankrijk en Schotland, en verbindt deze verhalen met het huidige toernooi.


Beschikbaarheid en inhoud
De eerste twee afleveringen zijn vanaf vandaag, woensdag 12 juni, beschikbaar via de NOS Voetbalpodcast in de NPO Luister-app en andere bekende podcast-apps. De laatste twee afleveringen zijn vanaf morgen, donderdag 13 juni, te beluisteren.


Vergeten Helden #1 – Italië
Het verhaal van een mijnwerkerszoon uit Noord-Engeland wiens veelbelovende voetbalcarrière wordt onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. Via een reeks toevalligheden belandt hij in Italië en wordt hij trainer van een van de beste clubs ter wereld, met een tragisch einde.


Vergeten Helden #2 – Schotland
Een verhaal over twee onafscheidelijke voetballende vrienden die samen ten strijde trekken voor Koning en Vaderland, zonder te weten waarvoor ze precies vechten.


Vergeten Helden #3 – Nederland
Het verhaal van een Liverpoolse man, piloot en voetbaltrainer, die in Nederland als voetbalzendeling ontwikkelingswerk verricht en een blijvende indruk achterlaat.


Vergeten Helden #4 – Frankrijk
Een onverwachte ontmoeting tussen een jonge Nederlandse reporter en een grootheid uit de voetbalsport in Frankrijk, die door de reporter 
niet wordt herkend, met gênante gevolgen.


Luister nu
'Vergeten Helden' biedt een unieke kijk op de verborgen geschiedenissen die het hedendaagse voetbal mede hebben gevormd. De podcast is beschikbaar op de NPO Luister-app en andere podcast-platforms.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.