Spring naar bijdragen

Qmusic en JOE blijven sterke spelers in Vlaamse radiomarkt


de redactie

319 weergaven

Qmusic en JOE behouden hun prominente posities als de tweede en derde grootste radiozenders in Vlaanderen. Uit de nieuwste CIM-luistercijfers voor de periode van 1 januari 2024 tot en met 30 april 2024 blijkt dat Qmusic een marktaandeel van 12,8% heeft bij het brede publiek (12+). Binnen de doelgroep van 18 tot 44-jarigen blijft Qmusic marktleider met een aandeel van 23,3%.


JOE noteert een marktaandeel van 11,5% bij het brede publiek (12+) en blijft sterk binnen de leeftijdsgroep van 35-54-jarigen met een marktaandeel van 15,5%.


De digitale rockzender Willy handhaaft zijn positie met een marktaandeel van 3,1% binnen de doelgroep van 18-54-jarigen. Samen met de themazenders van JOE en Qmusic, waaronder de nieuwe JOE Gold, bereiken ze een gezamenlijk marktaandeel van 4,1% binnen dezelfde doelgroep.


Voorbereidingen voor een muzikale zomer
Qmusic, JOE en Willy kijken uit naar een zomer vol muzikale evenementen. Qmusic start volgende week vrijdag met De Foute Party in Flanders Expo Gent, gevolgd door de opening van het Q-Beach House in Oostende op zaterdag 29 juni. De zomer wordt officieel geopend met optredens van Regi, Gustaph en Laura Tesoro.


JOE opent op 12 juli het JOE Summer Island op de zeedijk van Westende, met live radio, muziekoptredens en kermisattracties. Nieuw dit jaar is het 'Happy Hour' met speciale aanbiedingen op drank en attracties tussen 16 en 18 uur.


Willy organiseert deze zomer diverse evenementen, waaronder afterwork dj-sets en gratis optredens in M Leuven. Bekende artiesten zoals Jasper Steverlinck en Mauro zullen bijdragen aan een diverse muzikale beleving.

 

Afbeelding: Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (foto Qmusic)

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.