Spring naar bijdragen

Voorlopige uitspraak: Rob van Someren krijgt gelijk in kort geding tegen Talpa Radio


de redactie

210 weergaven

Rob van Someren lijkt het kort geding tegen zijn werkgever Talpa Radio te winnen. De rechter heeft woensdag aan het einde van de zitting aangegeven dat zij Van Someren in het gelijk wil stellen, tenzij de partijen de komende dagen tot een onderlinge oplossing komen. De dj heeft de rechtszaak aangespannen om te kunnen blijven werken aan zijn programma "Somertijd" op doordeweekse dagen op Radio 10.


Per 1 juli zou Gijs Staverman een middagprogramma bij Radio 10 starten, waardoor "Somertijd" naar het weekend zou verhuizen. Van Someren, die al negen jaar voor Radio 10 werkt, eist dat zijn arbeidsvoorwaarden niet worden gewijzigd en dat Radio 10 zich aan de contractuele afspraken houdt. In zijn contract staat dat hij op werkdagen tussen 16:00 en 19:00 uur een programma maakt.


De rechter heeft de partijen tot maandag de tijd gegeven om te onderhandelen en een oplossing te vinden. Van Someren is opgelucht over het voorlopige oordeel en benadrukt het belang van eerlijke behandeling binnen de werkcultuur. 


Van Someren heeft de zaak aanhangig gemaakt omdat hij de verhuizing van zijn programma naar het weekend als een eenzijdige beslissing van Talpa beschouwt, zonder overleg met de stationsdirecteur van Radio 10 en hemzelf. De rechter oordeelde dat Talpa onzorgvuldig heeft gehandeld en de dj niet in de besluitvorming heeft betrokken.

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.