Spring naar bijdragen

David Guetta breekt Top 40 record


de redactie

262 weergaven

David Guetta heeft een nieuw record gevestigd in de Nederlandse Top 40. Sinds 26 maart 2022 staat de Franse DJ en dance-pop producer maar liefst 120 weken onafgebroken met verschillende hits in de lijst. Hiermee overtreft hij het vorige record van 119 weken, dat in handen was van Bruno Mars tussen maart 2010 en juni 2012.


Succesvolste Franse act aller tijden
David Guetta, wereldwijd bekend als 's werelds nummer 1 DJ, was al de grootste Top 40-artiest aller tijden. Met 65 Top 40-hits en 948 weken in de lijst heeft Guetta een indrukwekkend aantal records op zijn naam staan. Zijn succes overtreft zelfs dat van 12 andere grote Franse acts, waaronder Daft Punk, DJ Snake, Willy William en Ofenbach.


Deze week heeft Guetta opnieuw geschiedenis geschreven door als eerste artiest 120 weken onafgebroken in de Nederlandse Top 40 te staan. Daarnaast staat hij voor de 275ste week in de top 10, wat neerkomt op ruim een derde van zijn totale tijd in de lijst.


Nieuwe Muziek en Toekomstplannen
Zijn meest recente hit ‘I Don't Wanna Wait’ met OneRepublic staat momenteel op nummer 6 in de Nederlandse Top 40. Volgens Guetta heeft hij nog veel nieuwe muziek in petto, wat suggereert dat zijn record nog verder zal groeien.


Het volledige gesprek tussen Qmusic-dj Stephan Bouwman en David Guetta, waarin de artiest ook vertelt over zijn jongste zoon Cian, nieuwe remixen en zijn comeback op Tomorrowland, is te beluisteren op de website van Qmusic.


Afbeelding: David Guetta in gesprek met Stephan Bouwman (foto Qmusic)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.