Spring naar bijdragen

Radiozender 100% NL viert 18-jarig bestaan


de redactie

209 weergaven

Radiozender 100% NL viert vandaag haar 18e verjaardag. Sinds de eerste uitzending op 8 juli 2006 heeft het station zich ontwikkeld tot een sterk radiomerk binnen Nederland.


Succes en groei
Oprichter en directeur Herbert Visser blikt trots terug op de afgelopen jaren. "Wat begon na een terecht gewonnen juridische strijd is uitgegroeid tot een ontzettend sterk radiomerk. Na 18 jaar had 100% NL er niet beter voor kunnen staan dan vandaag. Ik ben heel erg trots dat we altijd met vuur en passie voor het doel hebben gestreden om mensen de meest Nederlands georiënteerde programmering in het radiolandschap te bieden."


Luisteraars en programma's
100% NL bereikt wekelijks 1,7 miljoen luisteraars. De zender biedt populaire programma's zoals de ochtendshow met Giorgio Hokstam & Ingrid Jansen en de middagshow met Barry Paf. Andere bekende dj's zijn Erik van Roekel, Collin Banks en Koen Hansen. Speciale programma's zoals 'Meezing Vrijdag' en de '100% NL Top 20' op zaterdagmiddag trekken een breed publiek.


Bij het radiospel 'Je Raadt Het Nooit' moeten luisteraars het verband raden tussen drie bekende Nederlanders. Het station staat ook bekend om hitlijsten zoals de 'Vorstelijke 500', de 'Oranje Top 500' en de 'Meezing Top 1000'.


Bijzondere start
De lancering van 100% NL was het resultaat van een juridische strijd met de Nederlandse overheid. Tijdens de frequentieveiling van 2003 werd 100% NL aanvankelijk gepasseerd ondanks het hoogste programmatische bod van 70% Nederlandstalige muziek. Na drie jaar juridische procedures werd 100% NL in het gelijk gesteld en kon het station op 8 juli 2006 van start gaan. Vandaag de dag maakt 100% NL deel uit van Mediahuis Radio, waartoe ook Radio Veronica, SLAM!, Sublime en Sunlite behoren.


Afbeelding: Middagshow-dj Barry Paf (foto) 100% NL)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.