Spring naar bijdragen

NPO Radio 1 wordt RadiOlympia tijdens Olympische Spelen


de redactie

375 weergaven

NPO Radio 1 zendt tijdens de Olympische Spelen live uit vanuit Parijs onder de naam RadiOlympia. Deze uitzendingen zullen de hele dag door verslag doen van wedstrijden, updates geven en nieuws brengen over de Spelen en de sporters. Daarnaast blijft er ook aandacht voor het reguliere nieuws uit binnen- en buitenland.


Naast de uitzendingen vanuit Parijs toert RadiOlympia voor het eerst door Nederland. Presentatoren Jo van Egmond (PowNed), Thomas van Groningen (WNL) en Hans van der Steeg (EO) zullen elke dag samen met topsporters, coaches, familieleden en oud- en aanstormende Olympiërs een andere Olympische sport belichten. Dit varieert van handboogschieten in Horst, windfoilen op Almere Strand, boksen in Breda en breakdance in Den Haag. Deze reportages zijn niet alleen te horen op de radio, maar ook te zien als serie op YouTube en Instagram.


Luisteraars en sportliefhebbers worden uitgenodigd om mee te doen en hun vragen te stellen aan de experts. Op sommige locaties wordt gezamenlijk naar de Olympische Spelen gekeken. Meer informatie over de locaties is te vinden op nporadio1.nl/radiolympia.


RadiOlympia begint op vrijdag 26 juli met de verslaggeving van de openingsceremonie van de Olympische Spelen en is daarna dagelijks tussen 09:30 en 23:00 uur te horen op NPO Radio 1 tot en met zondag 11 augustus. De ochtenduitzendingen worden gepresenteerd door Jurgen van den Berg (Omroep MAX) en Ghislaine Plag (NOS), de middaguitzendingen door Robbert Meeder (NOS) en Fleur Wallenburg (NOS), en de avonduitzendingen door Joram Kaat (EO), Eline de Zeeuw (NOS) en Jeroen Stomphorst (NOS).


Daarnaast verschijnt er elke ochtend een nieuwe aflevering van de NOS Olympische Podcast, beschikbaar in de NPO Luister-app en op YouTube. In deze podcast worden luisteraars bijgepraat over het sportnieuws van de afgelopen dag en wordt er vooruitgeblikt op de komende Olympische dag. De presentatie is in handen van Thierry Boon, Eline de Zeeuw en Edwin Cornelissen, met Erben Wennemars als vaste sidekick.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.