Spring naar bijdragen

DPG Media radiozenders behalen hoogste bereik ooit met 9,9 miljoen luisteraars


de redactie

272 weergaven

Uit de nieuwste luistercijfers van juli, gepubliceerd door het Nationaal Media Onderzoek (NMO), blijkt dat de radiozenders van DPG Media een record bereik hebben behaald met 9,9 miljoen unieke luisteraars.


Qmusic marktleider in doelgroep 20-49 Jaar
Qmusic blijft marktleider in de belangrijke doelgroep van 20-49 jaar, met een marktaandeel van 20,9%. In deze doelgroep volgt Radio 538 met een marktaandeel van 14,9%, terwijl NPO Radio 2 op de derde plek staat met 10,2%. In totaal bereikte Qmusic ruim 7 miljoen luisteraars in de doelgroep 13+.


In juli organiseerde Qmusic verschillende promotionele activiteiten, waaronder de uitreiking van tickets voor The Eras Tour van Taylor Swift en live-uitzendingen van de ochtendshow Mattie & Domien vanuit het TeamNL Huis in Parijs tijdens de Olympische Spelen. Daarnaast stuurde Qmusic, in samenwerking met de Nederlandse Loterij, luisteraars naar de Olympische Spelen als mediapartner van NOC*NSF.

 

image(4).thumb.png.cdcb5676f6c2bf84c8ab578d0c7d08c3.png

Bron: NMO Luisteronderzoek. 20-49, ma-zo 06-24 uur
 

Groei voor JOE en hoogste bereik ooit
JOE bereikte een marktaandeel van 6,4% in de doelgroep 20-49 jaar, waarmee het het record van juni evenaart. JOE blijft hiermee de zesde zender. In de gehele doelgroep 13+ bereikte JOE ruim 4,5 miljoen luisteraars, wat eveneens een record is voor de zender.

 

image(5).thumb.png.1b8e5349ed12facb1e5e26cbc9625505.png


Record voor DPG Media Radiogroep
In juli behaalde de radiogroep van DPG Media het hoogste bereik ooit, met 9,9 miljoen luisteraars (13+), een stijging van 2% ten opzichte van de vorige maand. Het gezamenlijke marktaandeel van de zenders kwam deze maand uit op 30,5% binnen de doelgroep 20-49 jaar. De radiogroep van DPG Media bestaat uit Qmusic, JOE en diverse themazenders zoals Qmusic Non Stop, Qmusic het Foute Uur en Qmusic Limburg.

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.