Spring naar bijdragen

VRT lanceert veelzijdig najaarsaanbod op de radio met vernieuwingen op alle fronten


de redactie

188 weergaven

De VRT komt dit najaar met een breed en divers aanbod, met vernieuwingen op verschillende radiozenders en platforms.


MNM introduceert vanaf 2 september een geheel vernieuwde look en feel, met een nieuw logo, huisstijl en de baseline “Make Life Sing”. Naast de bekende popmuziek presenteert MNM nieuwe programma’s zoals De MNM Ochtendshow met Sander Gillis, Imane Boudadi en Maureen Vanherberghen. Kawtar Ehlalouch neemt de avondshow voor haar rekening met Club Kawtar.


Radio 1 blijft de focus leggen op actualiteit en verdieping. Dit najaar draait het onder andere om de gemeenteraadsverkiezingen, de viering van de duizendste aflevering van De wereld van Sofie, en nieuwe podcastreeksen zoals Geisha, waarin persoonlijke familieverhalen centraal staan.


Bij Radio2 staat het najaar in het teken van publieksparticipatie en evenementen. Van de zoektocht naar de "Beste buurt van Vlaanderen" tot het muziekspektakel Zomerhit, er is voor elk wat wils. Met acties rond klantenevents en de viering van veertig jaar De Pré Historie blijft de zender dicht bij het dagelijkse leven van de Vlaming.


Klara combineert bekende en nieuwe programma's met culturele hoogtepunten. De populaire podcast Eerste Hulp Bij Klassiek krijgt een vervolg en Bart Van Loo duikt opnieuw in de geschiedenis met een nieuwe reeks. Muziekliefhebbers kunnen ook uitkijken naar de elfde editie van Iedereen Klassiek in Brugge en de Klara Top 100 in november.


Studio Brussel behoudt zijn vertrouwde formats, maar voegt hier en daar verrassende elementen toe. Joris Hessels neemt de zondagochtenden voor zijn rekening, terwijl de week wordt afgesloten met het duo Gunther Desamblanx en Olga Leyers. Concertliefhebbers kunnen zoals altijd rekenen op exclusieve optredens en De guestlist.


Daarnaast zet VRT in op zijn digitale radiostations. Radio Bene biedt nostalgie met de Evergreen 500 en De Tijdloze keert dit najaar terug met het beste uit de rock- en popmuziek, inclusief de traditionele Tijdloze 100 op de laatste dag van het jaar.


Met een breed aanbod, zowel voor jong als oud, benadrukt VRT haar rol als publieke omroep die zich inzet voor diversiteit, vernieuwing en betrokkenheid bij haar publiek.


Afbeelding: Sofie Lemaire, Radio 1 (foto VRT)

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.