Spring naar bijdragen

Finalisten Zomerhit 2024 bekend: Stem op jouw favoriet


de redactie

217 weergaven

De tien finalisten voor de Zomerhit 2024 zijn zojuist bekendgemaakt op Radio2. Vanaf nu kan het publiek via VRT MAX stemmen op hun drie favoriete artiesten, die kans maken op de prestigieuze Zomerhit-trofee. De winnaar wordt op zaterdag 31 augustus bekendgemaakt tijdens de live finale vanuit Blankenberge.


De finalisten zijn gekozen uit twintig genomineerden die sinds juli hebben deelgenomen aan het Zomerhit-avontuur. Na een eerste stemronde zijn onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder de stemmen geteld en de top tien bepaald. In alfabetische volgorde zijn de finalisten:

  • Aaron Blommaert - Egotrip
  • Bart Kaëll - Shalala
  • Bart Peeters - Zwemmen in de zee
  • Berre - Break 'em all
  • Camille - Oeh la la la
  • Günther Neefs – Zomerse dag
  • Hannah Mae & MAKSIM - Ik wil dat je liegt
  • Laura Tesoro - Oya lélé
  • Omdat Het Kan & Average Rob - On met la patate
  • Sam Gooris - Arrivederci


Vanaf nu kan er opnieuw gestemd worden op de top drie favorieten uit deze finalisten. De stemming blijft open tot het einde van de finale op zaterdag 31 augustus. De stemmen uit beide stemrondes worden bij elkaar opgeteld om de uiteindelijke winnaar te bepalen.


Finale in Blankenberge
De finale van Zomerhit 2024 wordt gepresenteerd door Siska Schoeters en Niels Destadsbader en vindt plaats op het evenementenstrand aan de Belgium Pier in Blankenberge. De show begint om 20:00 uur en is live te volgen op VRT 1, VRT MAX en Radio2. Het terrein opent al om 17:30 uur en iedereen is welkom om dit muzikale evenement bij te wonen. Wie verzekerd wil zijn van een plekje vooraan, kan kiezen voor een Zomervip-ticket.


Opbouw naar de finale
De week voorafgaand aan de finale staat Radio2 volledig in het teken van Zomerhit. Kim Debrie presenteert dagelijks Radio2 Zomerhit, waarin de finalisten hun verhalen delen en optredens verzorgen. Als kers op de taart geeft Pommelien Thijs, de winnares van vorig jaar, op zaterdag 31 augustus een live optreden om 14.45 uur, waarmee ze luisteraars klaarmaakt voor de finale.


Stemmen kan via VRT MAX en de Zomerhit-finale belooft een spannende ontknoping van de muzikale zomer te worden.


De finale, met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als presentatoren, wordt komende zaterdag 31 augustus live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX en is ook integraal te beluisteren op Radio2. Je kan de show ook live meemaken in Blankenberge. De shows beginnen rond 20 uur, op het evenementenstrand aan de Belgium Pier in Blankenberge. Het terrein gaat open rond 17:30 uur. De shows zijn toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom. Wil je zeker zijn van een plek op de eerste rij, beleef dan Zomerhit als Zomervip. Ontdek er alles over via www.zomeraandepier.be. Niemand minder dan MEAU en Pommelien Thijs zijn alvast van de partij.


Radio2 Zomerhit
Nog een hele week opladen naar de finale? Dat doe je onder meer met Radio2. In Radio2 Zomerhit hoor je alle verhalen van de finalisten een hele week lang op de radio tussen 13:00 en 16:00 uur met Kim Debrie. In diezelfde week komen de 10 finalisten van Zomerhit nog eens het beste van zichzelf geven en treden ze een laatste keer op op het dak van de Radio2 studio. Afsluiten doet Radio2 met een serieuze knal. Pommelien Thijs komt op zaterdag 31 augustus om 14:45 uur langs om het laatste live setje van deze zomer te spelen bij Radio2. De winnares van vorig jaar stoomt je die namiddag dus helemaal klaar voor de finale van Zomerhit.

 

Afbeelding: Zomerhit finalisten (foto VRT)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.