Spring naar bijdragen

NPO Radio 1 stelt ‘Troonrede van het Volk’ samen in aanloop naar Prinsjesdag


de redactie

65 weergaven

In aanloop naar Prinsjesdag op dinsdag 17 september nodigt NPO Radio 1 luisteraars uit om hun stem te laten horen in de vorm van de ‘Troonrede van het Volk’. Van vrijdag 13 september tot en met maandag 16 september kunnen luisteraars dagelijks tussen 12:00 en 14:00 uur meedenken en meepraten over actuele onderwerpen die hen bezighouden.


Onder de titel NPO Radio 1 Luistert naar jou delen Nederlanders hun ervaringen over het wonen, werken, opvoeden en ouder worden in Nederland. Thema’s als gezondheidszorg, betaalbare voorzieningen, klimaatverandering en het vertrouwen in de politiek komen hierbij aan bod.


De gesprekken worden live uitgezonden vanuit de NPO Radio 1-studio op het Buitenhof in Den Haag. Presentatoren Stephan Komduur (BNNVARA) en Ghislaine Plag (Omroep MAX) ontvangen gasten in de studio, terwijl verslaggevers Jan Willem Wesselink (EO), Niels Heithuis (KRO-NCRV) en Astrid de Jong (Omroep MAX) verhalen ophalen vanuit het land.


Op maandagavond 16 september wordt in een speciale slotuitzending van 18:30 tot 20:30 uur de ‘Troonrede van het Volk’ gepresenteerd. Dichter en schrijver Ingmar Heytze zal de rede op papier zetten en voordragen. In de uitzending zal er ook met politici en deskundigen worden gesproken over de inhoud van de volksrede.


Luisteraars kunnen hun bijdrage leveren via de website en de app van NPO Radio 1, of live bij de studio op het Buitenhof. Het initiatief is een samenwerking tussen diverse omroepen, waaronder KRO-NCRV, BNNVARA, Omroep MAX, EO en VPRO.


Op Prinsjesdag zelf, dinsdag 17 september, zendt NPO Radio 1 het programma NOS Prinsjesdag op 1 uit. Dit programma, van 12:00 tot 16:00 uur, zal verslag doen van de rijtoer, de Troonrede, de presentatie van de miljoenennota en politieke reacties.


Afbeelding: (foto NPO Radio 1)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.