Spring naar bijdragen

Uitreiking Philip Bloemendal Prijs 2024: Wie wordt het nieuwe presentatietalent?


de redactie

92 weergaven

Op vrijdag 20 december 2024 wordt voor de twaalfde keer de Philip Bloemendal Prijs uitgereikt aan veelbelovend journalistiek presentatietalent. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het radioprogramma Humberto op NPO Radio 1 en wordt georganiseerd door de Stichting Philip Bloemendal Fonds.


De tweejaarlijkse prijs is bedoeld om jong talent in de journalistieke sector te stimuleren en biedt de winnaar, naast erkenning, een geldbedrag van € 3.500 voor verdere ontwikkeling binnen het vakgebied. De prijs is vernoemd naar Philip Bloemendal, bekend om zijn kenmerkende stem en taalgebruik, en heeft als doel kwaliteitsjournalistiek en zorgvuldig taalgebruik te bevorderen onder een nieuwe generatie presentatoren.


De jury van 2024, onder leiding van programmamaakster Evelien de Bruijn, selecteert uit een longlist van kandidaten drie genomineerden. Deze shortlist wordt later bekendgemaakt. De winnaar wordt tijdens de live-uitzending onthuld.


De jury bestaat verder uit bekende namen zoals Winfried Baijens, Pepijn Crone, oud-winnaar Stephan Komduur en Iris van Lunenburg. De uitreiking vindt plaats bij Beeld & Geluid en wordt tussen 14:00 en 16:00 uur live uitgezonden.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.