Spring naar bijdragen

NOS verwerft uitzendrechten voor FIFA WK Voetbal 2026 en 2030


de redactie

70 weergaven

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd voor het FIFA WK Voetbal in 2026 en 2030. De publieke omroep zal beide toernooien live uitzenden op televisie, online en via de radio. Ook de kwalificatiewedstrijden en de UEFA Nations League-duels van het Nederlands elftal richting het WK 2026 zijn bij de NOS te volgen.


Het WK 2026 wordt het grootste ooit, met deelname van 48 landen en 104 wedstrijden. Het toernooi vindt plaats in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Voor het WK 2030, dat het 100-jarig jubileum van het toernooi markeert, wordt de gastheer op 11 december 2024 bekendgemaakt, met Spanje, Portugal en Marokko als het enige overgebleven bod.


De NOS blijft hiermee haar lange traditie voortzetten van het uitzenden van grote voetbaltoernooien waar het Nederlands elftal aan deelneemt. Zo blijft het WK, een van de grootste sportevenementen ter wereld, voor een breed publiek in Nederland toegankelijk.


De halve finale van Nederland tegen Argentinië tijdens het WK 2014, met 9,1 miljoen kijkers, blijft het best bekeken tv-moment in de Nederlandse geschiedenis, wat de populariteit van deze uitzendingen onderstreept.

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.