Spring naar bijdragen

VRT start KIES24-platform voor volledige verkiezingsverslaggeving


de redactie

69 weergaven

In aanloop naar de lokale en provinciale verkiezingen op 13 oktober, biedt de VRT uitgebreide verslaggeving via het KIES24-platform. Dit initiatief, beschikbaar op alle VRT-kanalen en online platformen, voorziet kijkers van uitgebreide informatie over lokale thema’s en politieke kandidaten.


Het KIES24-aanbod bevat zowel televisieprogramma’s, radiouitzendingen als digitale tools die kiezers helpen om goed geïnformeerd naar de stembus te gaan. Het programma Eerste Keus keert terug met Fien Germijns en Pieterjan De Smedt, die de aandacht richten op wat jonge kiezers bezighoudt. Vijftig jongeren krijgen de kans om hun vragen rechtstreeks aan twaalf politici te stellen.


Digitale tools en regionale focus
Naast de televisieverslaggeving introduceert VRT NWS vanaf vandaag de gemeentepagina’s op zijn website en app. Deze bevatten cijfers over alle 319 Vlaamse gemeenten, met analyses van belangrijke lokale thema’s. Kiezers kunnen ook specifieke vragen insturen via de VRT NWS-app, die vervolgens beantwoord worden in video’s en reportages.


Radio, televisie en online platforms in verkiezingsmodus
Vanaf 30 september staan de VRT-actualiteitsprogramma’s op radio en televisie volledig in het teken van de verkiezingen. De zevende dag zal vijf weken lang politieke debatten organiseren, terwijl het VRT NWS Journaal verslag uitbrengt over lokale kwesties in steden en gemeenten. Op verkiezingsdag zelf brengen Wim De Vilder en Annelies Van Herck live verslaggeving vanuit de studio in Brussel.


Met dit uitgebreide aanbod wil VRT ervoor zorgen dat alle Vlamingen goed voorbereid zijn voor de lokale verkiezingen, met aandacht voor zowel grote steden als kleinere gemeenten.

 

Afbeelding: KIES24 (foto VRT)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.