Spring naar bijdragen

3FM-dj’s rennen Dam tot Damloop voor Serious Request en Metakids


de redactie

94 weergaven

3FM-dj’s Mart Meijer en Sophie Hijlkema nemen op zondag 22 september deel aan de Dam tot Damloop om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Dit jaar staat de actie in het teken van Metakids, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar metabole ziekten. Het duo hoopt met hun deelname 3.000 euro op te halen.


Ondanks fysieke uitdagingen, waaronder een gebroken teen van Mart Meijer, zet het tweetal zich in om de 16 kilometer lange tocht te voltooien. Ze willen hiermee niet alleen geld inzamelen, maar ook aandacht vragen voor de impact van metabole ziekten. Elke dag wordt in Nederland een kind geboren met een metabole aandoening, waarvoor momenteel slechts beperkte behandelopties beschikbaar zijn.


De medische wereld maakt echter vooruitgang met onderzoek naar nieuwe behandelingen, zoals gentherapie en medicatie. Het ingezamelde geld kan deze onderzoeken versnellen en de levenskwaliteit van getroffen kinderen verbeteren. Naast Mart en Sophie rennen ook familieleden en vrienden van kinderen met metabole ziekten mee, vanuit een speciaal Metakids-startvak.


Het startschot voor de Dam tot Damloop wordt gegeven door volkszanger Wesly Bronkhorst, die al langere tijd betrokken is bij Metakids.


De Dam tot Damloop is een van de vele initiatieven van 3FM-dj’s in aanloop naar de jaarlijkse 3FM Serious Request-actie, die dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 24 december. De volledige actie zal vanuit het Glazen Huis in Zwolle worden uitgezonden en staat in het teken van het goede doel.


Meer informatie over de actie en hoe je kunt doneren is te vinden op de website van 3FM.
 

Afbeelding: Sophie Hijlkema (foto Elvin Boer/AVROTROS)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.