Spring naar bijdragen

Radio2 Eregalerij eert op 17 oktober Yasmine


de redactie

93 weergaven

Op donderdag 17 oktober viert Radio2 de jaarlijkse Eregalerij in Kursaal Oostende. Tijdens deze editie worden Vlaamse artiesten geëerd voor hun bijdrage aan de muziekwereld. Ook enkele legendarische nummers krijgen een plek in de Eregalerij. De avond wordt gepresenteerd door Peter Van de Veire en staat in het teken van muzikaal erfgoed en eerbetonen.


Eerbetoon aan Yasmine
Dit jaar brengt de Eregalerij een speciaal muzikaal eerbetoon aan de zangeres Yasmine, die vijftien jaar geleden overleed. Haar tijdloze nummers zoals ‘Porselein’ en ‘Diep in mij’ blijven resoneren bij het publiek. Artiesten zoals Ingeborg, Gustaph, The Starlings en Günther Neefs zullen haar muziek opnieuw tot leven brengen tijdens de liveshow.


Oeuvreprijs voor Peter Vanlaet
Naast het eerbetoon aan Yasmine wordt ook Peter Vanlaet, de frontman van Mama’s Jasje, opgenomen in de Eregalerij voor een Leven vol muziek. Met deze jaarlijkse onderscheiding erkent Radio2 artiesten die van blijvende betekenis zijn voor de Belgische muziek. Vanlaet wordt geroemd om zijn indrukwekkende carrière en zijn muzikale invloed.


Optredens en hoogtepunten
De liveshow biedt optredens van artiesten zoals Natalia, Belle Perez en Raymond van het Groenewoud. Klassieke nummers zoals ‘I’ve only begun to fight’, ‘Enamorada’ en ‘Twee meisjes’ worden toegevoegd aan de Eregalerij. De show is live te volgen op VRT Radio Bene en zal op 10 november worden uitgezonden op VRT1 en VRT MAX.


Voor muziekliefhebbers die de Vlaamse muziek en artiesten willen vieren, zijn er tickets beschikbaar via de website van Radio2.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.