Spring naar bijdragen

Iedereen Klassiek keert terug op 26 oktober in Brugge


de redactie

121 weergaven

Op zaterdag 26 oktober 2024 vindt de 11e editie van Iedereen Klassiek plaats in Brugge. Dit evenement, georganiseerd door Klara in samenwerking met het Concertgebouw Brugge en de Stad Brugge, biedt een divers programma waarin klassieke muziek centraal staat. Van opera tot dans en van workshops tot concerten, de dag belooft een breed publiek kennis te laten maken met de schoonheid van klassieke muziek.


Betaal wat je kan-principe
Dit jaar kunnen bezoekers vanaf 1 oktober tickets bestellen onder het ‘betaal wat je kan’-principe, waarbij de minimumprijs vijf euro bedraagt. Dit initiatief maakt het evenement toegankelijk voor iedereen, terwijl extra bijdragen helpen om het evenement ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren. Naast betaalde activiteiten zijn er ook gratis optredens en workshops in de stad.


Hoogtepunten van het programma
Iedereen opera op de Brugse Markt is een van de hoogtepunten van de dag. Hier kunnen bezoekers samen beroemde operakoren zingen onder leiding van dirigent Tom Johnson. Daarnaast zal tenor Stefan Cifolelli enkele klassieke aria’s ten gehore brengen.


Een andere publiekstrekker is Iedereen danst, waarbij choreograaf Zoë Dumoustier een eenvoudige choreografie op klassieke muziek aanleert aan iedereen die wil deelnemen, ongeacht ervaring.


Het Brussels Philharmonic verzorgt een optreden met solist Julien Libeer, waarbij onder meer muziek van De Falla en Saint-Saëns op het programma staat. Daarnaast kunnen liefhebbers hun stem laten horen bij het Zing mee met Mozart-concert, waar klassieke werken van Mozart centraal staan.


Klassiek door de stad en thuis
Iedereen Klassiek vindt niet alleen plaats in het Concertgebouw, maar ook op verschillende locaties in de Brugse binnenstad, zoals de Markt, de Stadsschouwburg en de Sint-Salvatorskathedraal. Thuisblijvers kunnen de dag volgen via Klara of VRT MAX. Bovendien worden er speciale miniconcerten georganiseerd voor locaties zoals buurthuizen en zorgcentra, om klassieke muziek ook naar hen te brengen die niet naar het centrum kunnen komen.


Iedereen Klassiek biedt een dag vol muzikale ontdekkingen, en met activiteiten voor jong en oud kan iedereen op zijn eigen manier van deze muzikale viering genieten. Het volledige programma en tickets zijn beschikbaar via de website van Klara en het Concertgebouw Brugge.


Afbeelding: Iedereen Klassiek (foto Klara)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.