Spring naar bijdragen

Tiësto weer populairste Nederlander in SLAM!’s Dance 1000


de redactie

51 weergaven

Tiësto is na jaren opnieuw de populairste Nederlandse artiest in de Dance 1000 van SLAM!, met maar liefst 15 noteringen. Dit nieuws komt in aanloop naar het Amsterdam Dance Event (ADE), een belangrijke week voor het radiostation. De Dance 1000, die van zondag 29 september tot en met donderdag 10 oktober te horen is, wordt afgesloten met de bekendmaking van de top 10 op de laatste dag.


Internationaal blijft David Guetta de meest genoteerde artiest met 30 nummers in de lijst, mede dankzij zijn succesvolle samenwerkingen. Avicii, Calvin Harris en Swedish House Mafia volgen hem met elk 15 noteringen.


Sterke Nederlandse vertegenwoordiging
In de lijst, die een sterke focus heeft op dancemuziek, zijn veel Nederlandse dj’s vertegenwoordigd. Naast Tiësto, die Martin Garrix en Armin van Buuren dit jaar heeft ingehaald, staan ook Garrix (14 noteringen), Armin van Buuren (11) en Afrojack (11) hoog in de ranglijst. Sam Feldt completeert de Nederlandse top 5 met 7 noteringen.


Nieuwkomers en bijzondere noteringen
De Dance 1000 verwelkomt dit jaar 205 nieuwe nummers, waaronder ‘Stumblin’ In’ van de Australische dj/producer Cyril, die meteen in de top 10 terechtkomt.


Een bijzonder feit is dat het oudste nummer in de lijst ‘I Feel Love’ van Donna Summer is, uit 1977. Het kortste nummer is ‘The Drop’ van Dimitri Vegas, David Guetta, Nicole Scherzinger & Azteck, dat slechts 1 minuut en 58 seconden duurt. Het langste nummer, ‘Music Is The Answer’ van Danny Tenaglia & Celeda, klokt 9 minuten.


Vooruitblik op ADE
De komende weken werkt SLAM! toe naar het Amsterdam Dance Event, waar nationale en internationale dj’s de SLAM!-studio zullen bezoeken voor live-sets. Voor deze gelegenheid verhuist de studio naar het centrum van Amsterdam. De line-up voor dit evenement wordt binnenkort bekendgemaakt.


Op donderdag 10 oktober wordt de top 10 van de Dance 1000 onthuld. De vraag is of ‘Levels’ van Avicii opnieuw de eerste plaats verovert, na vorig jaar van de troon te zijn gestoten door ‘God Is A DJ’ van Faithless.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.