Spring naar bijdragen

Rechter halveert concurrentiebeding van Tim op het Broek bij KINK


de redactie

138 weergaven

Tim op het Broek mag zijn overstap naar NPO Radio 2 maken, maar niet eerder dan in april 2025. De kantonrechter heeft besloten het concurrentiebeding van de radiodeejay te halveren, waardoor hij zes maanden moet wachten in plaats van de oorspronkelijk overeengekomen periode van een jaar.


Conflict over overstap naar NPO Radio 2
Op het Broek wil per januari 2025 aan de slag bij NPO Radio 2, waar hij een avondprogramma aangeboden heeft gekregen bij AVROTROS. Radiozender KINK, waar hij tot voor kort werkzaam was, beroept zich echter op het concurrentiebeding dat Op het Broek aan het station bindt. Dit leidde tot een rechtszaak, waarin de rechter heeft geoordeeld dat het beding in stand blijft, maar voor een kortere duur.


Overwegingen van de rechter
De rechter besloot dat het concurrentiebeding rechtmatig is, omdat beide partijen hier meerdere keren mee hebben ingestemd, zelfs nog in het voorgaande jaar. Daarnaast werd geoordeeld dat NPO Radio 2 als directe concurrent van KINK kan worden beschouwd, gezien de overlap in muziek en het luisterpubliek. Uit documenten van KINK bleek dat ongeveer 27% van de muziek bij beide zenders overeenkomt, en dat een aanzienlijk deel van de Kink-luisteraars ook naar NPO Radio 2 luistert. Hierdoor zou de overstap van Op het Broek Kink mogelijk marktaandeel en reclame-inkomsten kunnen kosten.


Gevolgen voor Tim op het Broek
Hoewel de rechter erkende dat de overstap naar NPO Radio 2 een belangrijke carrièrestap is voor Op het Broek, besloot hij toch het concurrentiebeding te handhaven, zij het voor een kortere periode. De deejay mag vanaf april 2025 beginnen bij NPO Radio 2, zes maanden nadat hij zijn laatste programma bij KINK presenteerde in september 2024.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.