Spring naar bijdragen

Hitlijstweken op Nederlandse en Vlaamse radiozenders: Dit kun je verwachten


de redactie

218 weergaven

De komende weken staan in het teken van diverse hitlijsten op radiozenders in Nederland en Vlaanderen. Zowel nostalgische als moderne muziekgenres krijgen de aandacht. Vanaf maandag 7 oktober komen er meerdere nieuwe lijsten bij, met een breed aanbod voor verschillende muzieksmaken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste hitlijsten die de komende twee weken te beluisteren zijn.

 

In Nederland

  • JOE 80s Top 800 - Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober staat JOE in het teken van de beste muziek uit de jaren ’80 met de JOE 80s Top 800. De lijst bevat iconische hits die opnieuw aan populariteit winnen, mede door series en sociale media. Het is de tweede keer dit jaar dat deze hitlijst wordt uitgezonden.
  • NPO Radio 2 Top 90’s - NPO Radio 2 brengt van 7 tot en met 11 oktober de Top 90’s, met een selectie van de beste muziek uit de jaren ’90. De uitzendingen zijn dagelijks van 09:00 tot 20:00 uur. De volledige lijst exclusief de top 10 wordt op 7 oktober om 08:00 uur bekendgemaakt
  • Nederlandstalige Top 1000 - Op NPO Sterren NL Radio en NPO 1 Extra wordt van 7 tot en met 11 oktober de Nederlandstalige Top 1000 uitgezonden. De uitzending wordt gepresenteerd door Marcel de Vries, Emilie Sleven, Corné Klijn en Jan Paparazzi. De week wordt afgesloten met een afterparty, gepresenteerd door Jan Smit.
  • SLAM!’s Dance 1000 - Tot en met donderdag 10 oktober zendt SLAM! de Dance 1000 uit, waarin de grootste dancetracks centraal staan. De top 10 wordt op 10 oktober bekendgemaakt, waarbij de vraag is of ‘Levels’ van Avicii opnieuw op nummer één eindigt.

In Vlaanderen

  • Willy 1000 - Vanaf 4 oktober hoor je op Willy de derde editie van de Willy 1000, met 1000 rockklassiekers, samengesteld door luisteraars. De lijst loopt tot 11 november en bevat zowel klassieke als moderne rocknummers.
  • JOE Top 2000 - De zestiende editie van de JOE Top 2000 start op maandag 7 oktober. Twee weken lang kunnen luisteraars genieten van de beste muziek, met een feestelijke afsluiting op 19 oktober tijdens de JOE Singalong Party.
  • Q-Allstars De Cover 100 - Op vrijdag 11 oktober presenteert Q-Allstars De Cover 100, een lijst met bekende covers die in een nieuw jasje gestoken zijn. De lijst wordt uitgezonden van 09:00 tot 17:00 uur, en luisteraars kunnen hun stem nog uitbrengen tot 10 oktober om hun favoriete covers in de lijst te krijgen.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.