Spring naar bijdragen

Katelijne Boon wint eerste Grote Prijs Martine Tanghe


de redactie

165 weergaven

Tijdens het Taalfeest in Antwerpen is de eerste Grote Prijs Martine Tanghe uitgereikt. Klara-presentatrice Katelijne Boon ontving de prijs uit handen van de nieuwe minister van Cultuur, Caroline Gennez. De publieksprijs ging naar Radio 1-presentatrice Sofie Lemaire.


Een achtkoppige jury, voorgezeten door VRT Taalraadsvrouw Geertje Slangen, koos Katelijne Boon als laureaat. De jury bestond verder uit Phara De Aguirre (VRT NWS), Kristof Demasure (Play Media), An De Moor (Odisee Hogeschool en KU Leuven), Jan Hautekiet (voormalig radiopresentator bij VRT), Birgit Van Mol (VTM NIEUWS), Wim Vanseveren (voormalig directeur deBuren) en Clara Van Hemelrijck (dochter van Martine Tanghe).


De publieksprijs werd toegekend aan Sofie Lemaire, die de meeste stemmen kreeg via VRT MAX. Andere genomineerden voor de publieksprijs waren Gilles De Coster (Play Media), Faroek Özgünes (DPG Media), Katelijne Boon (VRT - Klara) en Lia van Bekhoven (VRT - VRT NWS).


Dit jaar werd de Grote Prijs Martine Tanghe voor het eerst uitgereikt. Deze prijs, voorheen bekend als de Grote Prijs Jan Wauters, is de VRT-taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik. De prijs bekroont een taalverrijker die actief is in de gesproken media en opvalt door voortreffelijk en aantrekkelijk gebruik van de Nederlandse taal. Met deze prijs wil VRT de nagedachtenis aan journaliste en nieuwsanker Martine Tanghe levend houden.


Afbeelding: Katelijne Boon en minister van Cultuur Caroline Gennez (foto VRT).

  • Bedankt 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.