Spring naar bijdragen

Top 2000 tv-seizoen weer van start: quizzen, bijzondere verhalen en een knallend eindejaarsfeestje


de redactie

65 weergaven

In november gaat het Top 2000 tv-seizoen weer van start met een reeks programma’s vol muziek, verhalen en nostalgie. Presentatoren Thomas van Luyn en Leo Blokhuis testen de muziekkennis van bekende Nederlanders in de Top 2000 Quiz, terwijl Blokhuis ook dieper in de muzikale archieven duikt voor bijzondere verhalen in Top 2000: The Untold Stories. Daarnaast staat het traditionele Top 2000-café eind december garant voor een feestelijke afsluiting van het jaar.


Top 2000 Quiz
De Top 2000 Quiz begint op zondag 24 november. In deze quiz nemen drie duo’s van bekende Nederlanders het elke aflevering tegen elkaar op in een strijd om de titel van grootste muziekkenners van 2024. Het winnende duo keert terug voor de finale, waar ze strijden om de felbegeerde platenspeler. De quiz is wekelijks te zien om 20:20 uur op NPO 3.


Top 2000: The Untold Stories
Vanaf woensdag 27 november presenteert Leo Blokhuis wekelijks Top 2000: The Untold Stories. In dit programma verkent hij niet eerder vertoonde reportages en interviews. Dit seizoen reist Blokhuis onder andere af naar Memphis en onderzoekt hij de verhalen achter hits van artiesten zoals Seal en de band Nothing But Thieves. Het programma is te zien op NPO 3, vanaf 22:20 uur.


Top 2000 a gogo
Het bekende Top 2000 a gogo-café is terug vanaf 26 december. Presentatoren Leo Blokhuis en Diederik Ebbinge ontvangen gasten die hun muzikale herinneringen delen, gecombineerd met reportages en verrassende weetjes over nummers uit de Top 2000. Dit dagelijkse programma is te volgen op NPO 1 vanaf 21:30 uur.


Top 2000 Online Pubquiz en Podcast
Naast de tv-uitzendingen is er ook een online pubquiz. Leo Blokhuis presenteert deze quiz op vier vrijdagen in oktober en november, waarin muziekliefhebbers vanuit huis kunnen meedoen. Bovendien komt er een nieuwe reeks van de Top 2000 a gogo-podcast, waarin Blokhuis vanaf 1 december de popgeschiedenis verkent. De podcast is beschikbaar via NPO Radio 2 en verschillende podcastplatforms.


Afbeelding: Diederik Ebbinge en Leo Blokhuis (foto NTR/Annemieke van der Togt)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.