Spring naar bijdragen

Sterke zomercijfers voor Vlaamse radiozenders: Qmusic, JOE en Radio 1 boeken succes


de redactie

58 weergaven

De Vlaamse radiozenders hebben deze zomer uitstekende resultaten geboekt, blijkt uit de nieuwste CIM-luistercijfers. Zowel commerciële als publieke zenders zien hun marktaandelen stijgen, met hoogtepunten voor Qmusic, JOE en Radio 1.


Recordzomer voor Qmusic en Sterke Prestaties van JOE en Willy
Qmusic behaalde met een marktaandeel van 26,8% binnen de doelgroep 18-44 jaar het beste zomerresultaat ooit. Bij het brede publiek (12+) bleef Qmusic stevig staan met een marktaandeel van 14,8%, wat de zender de tweede positie in Vlaanderen oplevert. Hoogtepunten zoals de Foute Party, het Q-Beach House en de Sunset Concerten hebben hieraan bijgedragen.


JOE handhaafde zijn positie als derde grootste radiozender met een marktaandeel van 11,1% bij 12+ en een sterke aanhang onder de 35-54 jarigen (14,2%). Ook Willy kende een succesvolle zomer, met live radio vanuit Museum M in Leuven en muzikale evenementen. Dit zorgde voor Willy’s beste zomerscore ooit, met een marktaandeel van 3,7% binnen de 18-54 doelgroep.


Radio 1 Groeit, Radio 2 behoudt marktleiderschap
Bij de publieke zenders blijft VRT Radio dominant, met een gecombineerd marktaandeel van 52,4%. Radio 1 kende een sterke groei en bereikte een marktaandeel van 8,9%, mede dankzij het uitgebreide aanbod tijdens de verkiezingen en sportzomer. Dagelijks stemmen bijna 600.000 luisteraars af op de zender, waarmee Radio 1 de derde grootste zender van Vlaanderen is.


Radio 2 blijft echter onbetwist marktleider met een marktaandeel van 24,2% en meer dan 1 miljoen dagelijkse luisteraars. Ook de digitale zender VRT Radio Bene zet zijn opmars voort, met een marktaandeel van 1,3%. Andere zenders zoals Studio Brussel en MNM bleven stabiel, met respectievelijk 7,1% en 5,7% marktaandeel.

 

Afbeelding: Qmusic deze zomer op lokatie (foto Qmusic)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.