Spring naar bijdragen

Audioreclamemarkt breekt opnieuw record met 50 miljoen euro omzet in derde kwartaal 2024


de redactie

41 weergaven

De audioreclamemarkt blijft groeien en bereikte in het derde kwartaal van 2024 een nieuwe mijlpaal met een totale omzet van 50,1 miljoen euro. Dit is een stijging van 1,8 miljoen euro (+3,7%) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, volgens de meest recente cijfers van Audify.


Digitale spotreclame kent sterke groei
De digitale spotomzet liet de grootste groei zien, met een toename van 40%, wat resulteerde in een omzet van 3,1 miljoen euro. De reguliere spotreclame blijft echter de belangrijkste categorie, goed voor ruim 45 miljoen euro, een stijging van 3,7%. Samen maken spotreclames 96% van de totale audiobestedingen uit. Branded content leverde de overige 4% op, met een omzet van 1,9 miljoen euro.


Retail blijft dominant
De retailsector blijft de grootste adverteerder binnen de audioreclamemarkt, met een aandeel van 28% van alle spotreclames. De financiële dienstverlening volgt met 13%, terwijl de sector Telecom/ICT goed is voor 10% van de markt. Sectoren zoals Transport en Horeca/Toerisme/Recreatie zagen hun aandeel licht dalen naar elk 9%.


Belangrijkste adverteerders
KPN voert de lijst van grootste adverteerders aan in het derde kwartaal, een aanzienlijke stijging vanaf de vijfde plek vorig jaar. Aldi maakte de grootste sprong en staat nu op de tweede plaats, terwijl het vorig jaar nog buiten de top 100 stond. Bol.com is derde, gevolgd door ODIDO op de vierde plaats. Kruidvat sluit de top vijf af, met een investering die 150% hoger ligt dan in 2023.


Merken zoals Volvo, ESSO, Hello Fresh, Budget Mobiel en Zespri maakten dit kwartaal hun debuut in de radioreclamemarkt.


Deze groei bevestigt de toenemende rol van audioreclame binnen het Nederlandse reclamelandschap, waarbij zowel traditionele radio als digitale kanalen bijdragen aan het succes van merken.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.