Spring naar bijdragen

Recordaantal aanvragen voor gastlessen 3FM Serious Request in aanloop naar Glazen Huis


de redactie

46 weergaven

In aanloop naar het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat dit jaar in Zwolle plaatsvindt, is er een recordaantal aanvragen binnengekomen voor gastlessen. Scholen in heel Nederland hebben meer dan 800 gastlessen aangevraagd, waarvan 500 afkomstig zijn uit de regio Zwolle. De lessen, georganiseerd in samenwerking met Stichting Metakids, richten zich op bewustwording en actie rondom metabole ziekten.


Doel van de gastlessen
De gastlessen geven leerlingen inzicht in wat metabole ziekten zijn en de impact die deze ziekten hebben op meer dan 10.000 gezinnen in Nederland. De lessen hebben als doel jongeren te informeren over het belang van onderzoek naar deze ziekten en hen te motiveren om zelf in actie te komen voor 3FM Serious Request. Met de hulp van gastdocenten leren leerlingen hoe ze geld kunnen inzamelen voor het goede doel.


Grote betrokkenheid regio Zwolle
De sterke betrokkenheid van scholen uit de regio Zwolle is opvallend. Door de grote vraag naar gastlessen is er behoefte aan extra vrijwilligers die de lessen willen verzorgen. Deze vrijwilligers krijgen een online training en de benodigde materialen aangeboden. Mensen met ervaring in het onderwijs hebben een streepje voor, maar iedereen die jongeren wil inspireren en wil bijdragen aan de actie kan zich aanmelden.


Over 3FM Serious Request
Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Metakids, een stichting die strijdt tegen metabole ziekten. Van 18 tot en met 24 december zal het Glazen Huis op het Rodetorenplein in Zwolle het middelpunt zijn van 24 uur per dag live radio en online content. De namen van de 3FM-dj’s die dit jaar in het Glazen Huis actievoeren, worden op een later moment bekendgemaakt.


Afbeelding: 3FM Serious Request en Metakids (foto NPO 3FM)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.