Spring naar bijdragen

Sander Gillis voltooit vijfdaags radioproject zonder tijdsbesef op MNM


de redactie

56 weergaven

MNM-dj Sander Gillis beëindigde vanochtend om 09:30 uur zijn unieke radio-experiment Sander Tegen de Tijd, waarin hij vijf dagen onafgebroken radio maakte zonder enige indicatie van de tijd. Het project startte op maandagochtend met als doel om vrijdag om 08:00 uur af te ronden. Gillis klokte uiteindelijk af om 09:30 uur, waarmee hij het experiment 1 uur en 30 minuten later voltooide dan gepland.


Gedurende het experiment, uitgevoerd zonder toegang tot klokken, daglicht of andere tijdsaanduidingen, moest de dj zich volledig verlaten op zijn eigen biologische klok. Luisteraars en gasten, waaronder bekende Vlamingen zoals Niels Destadsbader, K3 en Linde Merckpoel, probeerden zijn gevoel voor tijd te verstoren door op speelse manieren de verstreken tijd te benaderen. Het doel van Sander Tegen de Tijd was om te onderzoeken hoe het is om de constante druk van de tijd los te laten – een ervaring die voor een radiomaker bijzonder uitdagend is, aangezien radio doorgaans volledig op tijdschema’s leunt.


Om het experiment mogelijk te maken, trof het productieteam van MNM ingrijpende voorbereidingen. Er werd een tijdloze studio zonder daglicht ingericht en de radiosoftware werd aangepast om zonder klokken te kunnen functioneren. Deze aanpassingen stelden Gillis in staat om zijn dagen zonder enige externe tijdsdruk door te komen, waarbij hij verrassend dicht bij zijn natuurlijke ritmes bleef.


Met dit project zette MNM een vernieuwende stap in de radiowereld, door het eerste experiment op radio uit te voeren waarbij de tijd volledig werd losgelaten. Het succes en de nieuwsgierigheid van luisteraars benadrukken de impact van deze creatieve aanpak op de Vlaamse radio.

 

Afbeelding: MNM-dj Sander Gillis drukt op de rode knop (foto MBNM)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.