Spring naar bijdragen

ABBA’s Björn Ulvaeus start stemweek voor Evergreen Top 1000 op NPO Radio 5


de redactie

65 weergaven

Vandaag heeft ABBA-lid Björn Ulvaeus de Stemweek voor de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5 geopend. Tot vrijdag 1 november om 19:45 uur kan het publiek via de website van NPO Radio 5 stemmen op hun favoriete klassiekers. Direct na de sluiting van de stembussen onthult dj Erik de Zwart live op de radio de top 10 van de Evergreen Top 1000 van 2024.


Ter ere van de opening spelen beiaardiers in verschillende steden, zoals Dokkum, Cuijk en Zoetermeer, deze week de ABBA-klassieker Thank You For The Music. Luisteraars kunnen stemmen op nummers uit een keuzelijst, met artiesten als Neil Diamond, Queen, Boudewijn de Groot en uiteraard ABBA, die jaarlijks goed vertegenwoordigd zijn in de lijst.


Uitzending en Activiteiten rondom de Evergreen Top 1000
De Evergreen Top 1000 wordt uitgezonden van 18 tot en met 22 november en is te beluisteren en live te volgen via NPO Radio 5 en NPO 1 extra. De finale uitzending, waarin de uiteindelijke volgorde van de top 10 bekend wordt gemaakt, vindt plaats op vrijdag 22 november tussen 19:30 en 21:00 uur.


Tijdens de Stemweek zijn alleen nummers uit de keuzelijst te horen op de radio, en luisteraars kunnen zelf promotie maken voor hun favoriete nummers door als ‘lijsttrekkers’ anderen aan te moedigen mee te stemmen. Op de finaledag op 1 november bespreken de ‘hoofden van de stembureaus’, Gerja Wolf en Bert Kranenbarg, de laatste ontwikkelingen in de lijst.


Première Party en Tv-uitzendingen
De volledige Evergreen Top 1000 wordt maandag 11 november onthuld tijdens de Evergreen Top 1000 Première Party op NPO Radio 5. In deze uitzending analyseren Bert Haandrikman en Bert Kranenbarg de statistieken en achtergronden van de nieuwe lijst. Voor televisieliefhebbers is er van 18 tot en met 22 november een speciale tv-uitzending waarin de popgeschiedenis van de Evergreen Top 1000 wordt belicht, gepresenteerd door Bert Haandrikman.


Meer informatie over de Stemweek en de Evergreen Top 1000 is te vinden op de website van NPO Radio 5.

 


Afbeelding: Björn Ulvaeus (foto NPO Radio 5/Annemieke van der Togt)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.