Spring naar bijdragen

Peter Van de Veire danst 25.148 euro bij elkaar voor Kom op tegen Kanker tijdens Radio2 Dansathon


de redactie

43 weergaven

De Radio2 Dansathon is officieel afgesloten na een intensieve 24-uurs dansmarathon waarin Peter Van de Veire samen met collega’s, bekende Vlamingen en luisteraars geld inzamelde voor Kom op tegen Kanker. De actie bracht in totaal 25.148 euro op voor het goede doel. Tijdens de Dansathon stonden ontroerende verhalen centraal, samen met de gemeenschappelijke strijd tegen kanker.


Hier zijn vijf momenten die deze Dansathon bijzonder maakten:

  1. Slotdans met Peters moeder - Peter Van de Veire sloot de Dansathon af met een bijzondere dans met zijn moeder, die zelf ooit kanker overwon. Op het nummer Never Gonna Not Dance Again van P!nk vierden ze samen het leven en de overwinning op kanker.
  2. Een emotioneel moment met Aaron Blommaert - Voor Sofie Guns, een 44-jarige moeder die leeft met uitgezaaide borstkanker, verzorgden haar vriendinnen een speciaal moment met haar favoriete artiest, Aaron Blommaert. Dit gebaar zorgde voor een ingetogen, ontroerend moment.
  3. Luc Baetens bedankt zijn dierbaren - Luc Baetens, zelf getroffen door kanker, vroeg een nummer aan om zijn vrouw en familie te bedanken voor hun steun. Zijn keuze voor Say Nothing at All van Ronan Keating stond symbool voor dankbaarheid en kracht.
  4. Wim De Vilder eert Martine Tanghe - VRT-nieuwsanker Wim De Vilder danste ter nagedachtenis van zijn voormalig collega Martine Tanghe, die een speciale band had met Latijns-Amerikaanse muziek. Hij koos Burbujas de Amor, een nummer dat symbolisch de steun en liefde voor kankerpatiënten omarmt.
  5. Opbrengst van 25.148 euro voor Kom op tegen Kanker - Tijdens de afsluiting maakten Peter Van de Veire en zijn team bekend dat de actie 25.148 euro heeft opgehaald. Dit bedrag gaat naar Kom op tegen Kanker, een doel dat velen nauw aan het hart ligt, zoals Serap Can, die zelf driemaal de diagnose kanker kreeg en in de promotiecampagne van de Dansathon verscheen.

De Radio2 Dansathon bewees opnieuw dat de kracht van muziek en gemeenschap kan bijdragen aan solidariteit en steun in de strijd tegen kanker.


Afbeelding: Peter Van de Veire (foto VRT)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.