Spring naar bijdragen

Iedereen Klassiek trekt 16.000 bezoekers en brengt klassieke muziek tot leven in Brugge


de redactie

48 weergaven

De 11de editie van Iedereen Klassiek, georganiseerd door Klara in samenwerking met Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge, bracht dit jaar 16.000 liefhebbers samen om klassieke muziek op een vernieuwende manier te beleven. Met een gevarieerd programma van optredens, workshops en interactieve activiteiten verspreid over Brugge, maakte het evenement klassieke muziek toegankelijk en aantrekkelijk voor jong en oud.


De dag startte met een bijzonder optreden van BachPlus, waarbij publiek en koor samen zongen op stukken van Mozart, waaronder Eine kleine Nachtmusik en Lacrimosa uit het Requiem. Op de Brugse Markt vond Iedereen Opera plaats, waar dirigent Tom Johnson het publiek meenam in het zingen van operakoren. Ook werd er op klassieke muziek gedanst, met een moderne walschoreografie op muziek van Sjostakovitsj, verzorgd door choreografe Zoë Demoustier.


Met Halloween in aantocht kreeg ook Eerste hulp bij klassiek een griezelige tint. De bekende Danse Macabre van Camille Saint-Saëns stond centraal in een live podcast-opname waarin bezoekers inzicht kregen in de compositie van dit klassieke stuk.


In het Concertgebouw Brugge maakten onder anderen Brussels Philharmonic en pianist Julien Libeer indruk, en ook intiemere optredens, zoals die van Marie François en Roeland Hendrikx, trokken veel publiek. Bezoekers die zich even muzikant, solist of dirigent wilden voelen, konden meespelen met Artis Dulcedo.


Naast muziekoptredens bood het evenement een scala aan activiteiten, zoals instrumentenbouwworkshops, familievoorstellingen en een modeshow met Brugse herfstcollecties op de klanken van Die Verdammte Spielerei. In totaal was er op diverse locaties door de Brugse binnenstad een overvloed aan muzikale ervaringen.


Iedereen Klassiek kon ook vanop afstand gevolgd worden via Klara en VRT MAX, met interviews en gesprekken met artiesten en bezoekers. Het succes van dit evenement toont aan dat klassieke muziek blijft verbinden, vernieuwen en inspireren.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.