Spring naar bijdragen

Aflossing personeel

Featured Replies

Geplaatst

Ik vraag mij af hoe het zat met de aflossing van dj's/ personeel na 1974 , was daar een bepaalde regelmaat in, wie zat graag met wie aan boord??, werd er bij bv Mi Amigo in Playa bepaald wie er naar boord ging ??waren er afspraken als men voortijdig van boord moest??  en ik kan me ook voorstellen dat men bij aflossing van schip naar land niet wist of de tender je in de juiste haven ( kon Ned, België of Noord-Frankrijk) terug bracht. 

Geplaatst

 

Mijn ervaringen zijn gebaseerd op Delmare,Caroline, Monique en een beetje Laser 558. De wisseling van personeel aan boord was ingewikkeld , doordat het afhankelijk was van de weersituatie. Bij slecht weer kon er niet getenderd worden en konden alle gemaakte afspraken de prullenbak in.

 

In het algemeen werd er afgesproken om voor een periode van twee weken aan boord te blijven. Indien er persoonlijke omstandigheden waren, dan werd er gekeken of iemand eerder afgelost kon worden.

 

Persoonlijke omstandigheden zijn bijvoorbeeld een bijzondere verjaardag. Maarten de Jong van Monique wilde deze graag aan land vieren. Tender kwam maar niet, en toen we uiteindelijk  langszij lagen was hij zo blij  van opwinding, dat hij zijn been stootte tegen een ijzeren opstaande rand en  zijn verjaardag in het ziekenhuis kon vieren. Zie foto Maarten op stoel, nog zonder kwetsuur.

 

Ook bijzonder was de  aanstaande bevalling van de vrouw van discjockey Peter de Groot  bij Radio Monique. Met een speedbootje zijn we vanuit Nieuwpoort op topsnelheid naar de Ross Revenge gevaren en hebben hem er er af gehaald. Peter wist van niets, maar zijn vrouw had gebeld en gezegd dat ze met een dag of twee ging bevallen.

 

En soms zaten mensen aan boord tijdens hun vakantie en moesten ze weer op tijd terug naar hun 'echte' baan aan land. Haagsche Harry, Peter Harmsen,Theo Tromp,Marjo Marcus, Mirjam Verhoef.

 

In al deze gevallen was de aflossing meegekomen. Maar,... omdat er nog geen mobiele telefonie was, wist men aan boord nooit wanneer de tender kwam en wie er meekwamen. Het was daarom altijd een grote verrassing voor de huidige boordploeg, welke nieuwe gezichten er op de tender zouden zitten. Het was zoiets als hondjes die aan elkaar gingen'snuffelen'.

 

Bij Delmare was het een stuk gemakkelijker, omdat het nog geen twee uur varen was. Er werd vaker getenderd, maar ook toen was het soms spannend. Ronald van de Vlucht  had een vakantie geboekt met het vliegtuig en dat ging bijna niet door.

 

Bij Laser was wel bekend wie er aan boord kwam op de tender. Via de satelliet en de 27 CB verbinding met land was men aan boord goed geïnformeerd.

 

Het maakte niet uit waar de tender vandaan vertrok. De discjockey's of technici werden thuis afgeleverd. Als er Engelse bemanning in Belgie of Frankrijk aankwam bracht ik ze naar de ferry of Hoverspeed in Oostende of Calais. Vaak hadden ze geen geld voor de overtocht en speelde ik maar weer voor Sinterklaas. Kreeg het voorschot natuurlijk nooit terug, want iedereen was armlastig in die tijd.

 

Herinner me nog goed, dat Caroline engineer Mike Barrington het record aan boord zitten had verbroken. Ruim dertien maanden had hij geen land gezien. Eenmaal aan land, schrok hij van de drukte en wist niet meer zijn eigen naam. Al die tijd aan boord gebruikte hij zijn schuilnaam.

 

Bijlage met twee foto's met Mike. Eén in zijn smerig' riekende' overall, en eentje op de bank in de mess room  van de Ross Revenge naast Theo Tromp en een verbaasd kijkende  Monique discjockey Frits Koning.  Nog verre familie van Hans Knot.

 

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

Mike Barrington 1984 3.jpg

Maarten de Jong 1985.jpg

Frits Koning,Theo Tromp, Mike Barrington, 1985.jpg

Geplaatst

Altijd leuk om de verhalen en anekdotes van jou te lezen Leendert.

 

Ik weet dat je geen boek wil schrijven, maar je hebt volgens mij genoeg verhalen en anekdotes om een heel boek te vullen.

 

Grt,

 

Peter

 

Geplaatst

Leendert, jij schrijft nu over de aflossing via de door jou georganiseerde trips vanaf het vaste land.

Werd er wel eens Nederlands boord personeel afgelost via de Engelse route en tendering van Dave the Fish?

Geplaatst
  Op 21-5-2017 om 17:47 zei pvanklei:

Altijd leuk om de verhalen en anekdotes van jou te lezen Leendert.

 

Ik weet dat je geen boek wil schrijven, maar je hebt volgens mij genoeg verhalen en anekdotes om een heel boek te vullen.

 

 

 

Dat is ook zo. Er is voldoende, maar om een boek te schrijven heb je een ijzeren discipline nodig. Het vergt veel tijd en inspanning en ik kan me daar niet toe zetten. De 'hap-snap' anekdotes  of verhalen gaan me makkelijker af. Als iemand ze de afgelopen 15 jaren verzameld heeft uit de nieuwgroep zeezenders en nu via het internet radio café, dan is er al bijna een boek...

 

Salut

Leendert

 

Geplaatst
  Op 21-5-2017 om 19:51 zei andre ph5c:

Leendert, jij schrijft nu over de aflossing via de door jou georganiseerde trips vanaf het vaste land.

Werd er wel eens Nederlands boord personeel afgelost via de Engelse route en tendering van Dave the Fish?

 

Dat is zelden voorgekomen.  Slechts een paar keer. De Engelsen hadden kleine vissersbootjes  en daarmee vervoerden ze dan hun bemanning. Alex uit Ramsgate, Howard Beer uit Southend, Tony the Fisherman en Dave the Fish deden dat .

De grote bulk, zoals voedsel, diesel en water kwam via 'ons'.

 

Het probleem met een aflossing via de Engelse kant, was het vervoer. Dan staat er dus een Nederlander op de kade in Ramsgate ,maar hoe komt hij dan in Dover, Harwich of Sheerness om met de ferry naar Nederland of Belgie te varen?  En als hij dan is overgevaren, hoe komt hij dan thuis?

 

Een logistiek en bovendien ook een financieel probleem . De Nederlanders hadden niet voldoende geld bij zich om dit allemaal te bekostigen. Sommigen leefden van een 'uitkering' .Dus zou iemand van de organisatie als taxi chauffeur moeten rijden om ze weer op te halen, mochten ze nog net voldoende geld voor de overtocht hebben gehad.

 

Ben wel  een paar keer met een ferry naar Engeland gegaan. De tender in Nieuwpoort had een revisie van de motoren en kon niet varen. De bandjes met de programma's moesten naar boord, dus via Vlissingen naar Sheerness, slapen in de vrieskou aan boord van een vissersbootje , dan naar de Ross varen, vervolgens weer dezelfde route terug. Het kostte me vier dagen en leverde een opmerking van de Engelse douane op. Die zagen een sporttas vol bandjes en vroegen of  ik een plaatje voor ze kon draaien..

 

Ik voelde me op dat moment niet gemakkelijk, mijn neus bloedde uiteraard, mijn naam was haas etc, maar ik kon gelukkig doorlopen, anders was de hele onderneming voor niets geweest.

 

Er was ook een keer dat de Windy in Bruinisse nog niet vaarklaar was. Met Ad Roberts en Maarten de Jong namen we de ferry, sliepen bij Terry van de organisatie en moesten toen wachten op goed weer. Was een mooie tijd met bezoeken aan leuke pubs en we kregen een traditioneel Engels ontbijt met spek, eieren, worstjes en witte bonen en tomaat. Tot op de dag van vandaag loopt het water me weer in de mond als dat in een hotel of restaurant wordt geserveerd.

 

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

Geplaatst

bevoorraden was na 74 een erg tijdrovende bezigheid en je kon ook nog van alles kwijtspelen. Als er iets werd inbeslaggenomen welke douane was eigenlijk de moeilijkste? de Belgische?

Geplaatst
  Op 22-5-2017 om 14:48 zei bert ree:

bevoorraden was na 74 een erg tijdrovende bezigheid en je kon ook nog van alles kwijtspelen. Als er iets werd inbeslaggenomen welke douane was eigenlijk de moeilijkste? de Belgische?

 

Ik ben pas ingestapt in 1978. De bevoorrading vanuit Belgie voor Mi Amigo was heel moeilijk. Dat was bekend. Douane was er bij ons niet, maar wel de BOB, die nauwlettend  de schepen in de gaten hield.

 

Bij Delmare speelde dat ook. De RCD surveilleerde waar mogelijk de hoofdrolspelers. Politie heeft nog bij me in de tuin gelegen. Bevoorraden met kleine bootjes was de oplossing. Als zogenaamde sportvisser de zee opgaan, werd niet als verdacht aangemerkt.

 

Ben ooit midden in de nacht in de buurt van Ouddorp aangehouden door de politie. Het achterlicht van de trailer van de speedboot bleek defect. De heren keken ook in de boot en zagen onder het zeil een enorme hoeveelheid voedsel. Politie vroeg natuurlijk naar de reden, waarop ik vertelde dat we gingen vissen en dat dit heel vroeg het beste is. Van de zeelucht word je bovendien hongerig en dorstig en daarom hadden we  zoveel eten en drinken ingeslagen. Er gingen bij de dienders geen belletjes rinkelen. Het was blijkbaar een geruststellend antwoord.  

 

Ten tijde van Caroline/Monique/Laser was het wel oppassen, maar een douane is niet aan boord geweest. Dat gebeurde in Duinkerken wel. Er werd natuurlijk niet gezegd dat we naar de Ross gingen. Bovendien wisten de Fransen amper wat Caroline was en stempelde alle papieren zonder problemen af.

 

In Ramsgate  in Engeland is de douane wel aan boord geweest. We hadden een bezoekerstrip waarbij we door slecht weer werden overvallen. We moesten uitwijken naar Ramsgate en daar kwam de douane met snuffelhonden aan boord. Alles werd doorzocht. Toevallig was Samantha Dubois ook meegegaan. Ze had plechtig beloofd dat ze geen 'stuff' bij zich had. Toen de douane weg was, bleek dat we wederom door het oog van de naald waren gekropen. Ze had wel degelijk hasj meegenomen, maar  dat tussen haar borsten verstopt...

 

Bijgaand enkele foto's.

in haven Duinkerken, bevoorradingsschepen Zeemeeuw en Poolster

Gezelligheid aan boord met Samantha Dubois op schoot bij Mike Barrington

Theo Tromp en Samantha in de Record Library

Bevoorrading met bootje uit Engeland . In de vier barrels zat diesel voor de Ross Revenge. Totaal dus 1000 liter, waarmee er weer voor maximaal twee dagen uitgezonden kon worden. Zo ging dat in het begin.

 

Salut

Leendert

 

 

 

Poolster, Zeemeeuw in Duinkerken.jpg

vlnr Andy Johnson, Dave Richards,Paul Mc Kenna,Samatha Dubois, Mike Barrington 1984.jpg

Samatha Dubois, Theo Tromp 1984.jpg

tender from  England 1984,on deck  unknown presenter Caroline,Jeanet, journalist  1.jpg

Geplaatst

De Engelse douane een beetje kennende (ik ken er letterlijk een paar) zijn er een paar dingen waar ze op letten: toen en nu (ook nu wordt er veel onderschept n.a.v. tips (vaak via de NL douane !!):

-Drugs, maakt niet uit wat , Nederlanders zijn een gewilde prooi>>

je hoort er nooit wat over in NL, maar 20 jaar of meer voor drugssmokkel is hier aan gene zijde van de Noordzee eerder regel dan uitzondering. Vaak oer-Hollandse namen:

Deze inhoud is verborgen

Deze inhoud is verborgen
 (via NL)

Deze inhoud is verborgen

Deze inhoud is verborgen

etc.

-Honden, katten etc. Een NL-er liet zijn hond ergens bij Lowestoft effe uit op de kade, raakte bijna zijn boot kwijt als ''boete'' (te maken met Rabies (hondsdolheid))

-Wapens

-Grote hoeveelheden geld (cash)

-(meer recent) illegalen

 

Dus het lijkt mij dat ze best wel wisten waar de goederen voor waren, maar het hen niet veel kon schelen  

Geplaatst
  Op 22-5-2017 om 17:36 zei Omnivoor:

Dus het lijkt mij dat ze best wel wisten waar de goederen voor waren, maar het hen niet veel kon schelen

 

Juist wel. Het was aan de vooravond van het lamleggen van de uitzendingen van Laser 558 door een observatieschip er naast te parkeren. In de Engelse havens was het juist moeilijker om ongezien naar de Ross te varen, dan vanaf het vasteland.

 

Er werden veel kunstgrepen uitgehaald, zoals vertrekken voordat de haven ambtenaren aan hun dienst begonnen of juist er na.

De boot bij terugkomst in een andere haven afmeren.

Bezoekers of bemanning moesten wachten tot het donker was om de boot te verlaten. Ze kregen vaak een sporthengel in hun handen gedrukt om het doel van de tocht te maskeren. Niet allemaal tegelijk aan of van boord gaan.

 

Engeland was veel feller in het opsporen dan wij denken. Enkele kapiteins van bootjes die bevoorraadden zijn dan ook veroordeeld. Howard Beer zelfs tot een gevangenisstraf door het niet kunnen betalen van de boete. O'Rahilly zou de boete betalen, maar die gaf zoals gewoonlijk niet thuis. Howard had geen geld en er zat niets anders op dan te gaan zitten in de gevangenis. Zijn boot werd ook geconfiskeerd. Zie foto met de boot waar Howard en Johnny Lewis praten  en foto van Howard in machinekamer.

 

Er was nu eenmaal een wet die dit allemaal verbood. Het was nog niet zo lang geleden dat er iemand in de zeventiger jaren door de rechtbank was veroordeeld voor het hebben van een Caroline sticker op zijn auto. Zelfs luisteren was niet toegestaan. Maar  wetgeving , interpretatie en handhaving zit niet op één lijn.

 

Ik vergat nog te melden dat tijdens de zoektocht aan boord in Ramsgate en ook gezocht werd naar pornografische boekjes. Ook dat was streng verboden in Engeland.

 

Salut

Leendert

 

 

Grootste Engelse tender ooit. Boot van Howard Beer in gespre.jpg

tender Howard Beer 1984.jpg

Howard Beer ,Mike Barrington engineroom Ross Revenge 1984.jpg

Geplaatst
  Op 23-5-2017 om 06:08 zei Leendert Vingerling:

 

Juist wel. Het was aan de vooravond van het lamleggen van de uitzendingen van Laser 558 door een observatieschip er naast te parkeren. In de Engelse havens was het juist moeilijker om ongezien naar de Ross te varen, dan vanaf het vasteland.

 

...............

 

Ik vergat nog te melden dat tijdens de zoektocht aan boord in Ramsgate en ook gezocht werd naar pornografische boekjes. Ook dat was streng verboden in Engeland.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

Dan sta ik corrected, maar lijkt het erop dat het later strenger werd. Dat van die porno realiseer ik me ook nu plots. Ik heb gelezen dat de stickerman John Jackson Hunter was (april 1975) en dat hij 60 dagen moest brommen omdat hij de boete niet wilde betalen. Prioriteiten stellen konden die Engelsen wel (nu nog steeds trouwens) ;)

Geplaatst

Inderdaad, heeft Samantha het leven korter gemaakt dan wat gebruikelijk is.

 

Ik heb haar een paar keer op een boottrip naar de Ross aan boord gehad. Zo moest zij een keer vanwege ruimtegebrek het bed delen met twee andere heren... .die totaal geen rustige nacht hebben gehad. En nog bonter maakte ze het toen ze later naar de stuurhut ging om aan de beide schippers te vragen of die soms met haar wilde neu....

 

Erg triest zoals het verder met haar is gegaan. Ze heeft de laatste jaren in Nederland gewerkt als 'gastvrouw 'en is toen vertrokken naar Nieuw-Zeeland, waar ze overleed aan een overdosis slaappillen.

 

Wie het boek' 25 Years Radio Caroline Memories deel 1' heeft, moet beslist  weer eens het hoofdstuk lezen "Vrouwen aan boord werden altijd gemist,totdat Samantha haar slag sloeg". Rob Olthof beschrijft op meesterlijke wijze haar erotische escapades aan land...

 

Bijgevoegd een foto met Samantha , naast Monique de toenmalige vriendin van Fred Bolland en waar het station Radio Monique later naar is vernoemd, Fred Bolland en Rob Olthof. De foto is bij Rob Olthof thuis genomenx16_map2_634.thumb.jpg.eb3fa345616d03b817c058f3b780fb7e.jpg

 

Salut

Leendert

 

 

Geplaatst
  Op 23-5-2017 om 08:09 zei Leendert Vingerling:

Inderdaad, heeft Samantha het leven korter gemaakt dan wat gebruikelijk is.

 

Ik heb haar............

toenn vertrokken naar Nieuw-Zeeland, waar ze overleed aan een overdosis slaappillen.

 

Wie het boek' 25 Years Radio Caroline Memories deel 1' heeft, moet beslist  weer eens het hoofdstuk lezen "Vrouwen aan boord werden altijd gemist,totdat Samantha haar slag sloeg". Rob Olthof beschrijft op meesterlijke wijze haar erotische escapades aan land...

 

 

Salut

Leendert

 

 

Wiki heeft het over leverkanker, Leendert?

Deze inhoud is verborgen

 

 

Geplaatst
  Op 23-5-2017 om 09:48 zei Omnivoor:

Wiki heeft het over leverkanker, Leendert?

 

Dat klopt. Om  zich uit haar lijden te kunnen verlossen heeft ze een overdosis aan pillen geslikt.  Dus wat is nu de doodsoorzaak?

 

Het nieuws kwam destijds in verschillende fases. Hans Koopman, degene met wie ze de laatste jaren samenwoonde in Den Haag

en voor wie ze werkte als 'gastvrouw' was niet  aanwezig bij haar overlijden. Ze zat inmiddels al weer jaren in Nieuw-Zeeland. Hans hoorde het nieuws van haar dood met een vertraging van weken later en het was aanvankelijk niet duidelijk wat nu de oorzaak was.

 

Eerst zou ze door een overdosis aan drugs zijn gestorven, later  kwam het verhaal van de slaappillen en pas heel veel later bleek dat ze kanker had en de slaappillen had gebruikt, omdat ze geen uitweg meer zag om verder te leven.

 

Ik vond het een wispelturige dame. Ze had uitersten. Mike Barrington was helemaal smoor verliefd op haar geworden tijdens haar boord periode op de Ross Revenge.  Dat was voor hem de reden om na dertien maanden, toch maar eens van boord te gaan. Samantha had Mike de indruk gegeven, dat ze hem ook aardig vond.

 

Toen Mike op de stoep voor haar woningdeur in Den Haag stond, liet ze hem binnen. Dat ging vier dagen goed en ineens gooide ze hem om drie  uur's nacht de deur uit.  Ze had te veel geblowd en was niet meer te hanteren.  Mike  had geen plek meer om te slapen en belde  me 'nachts op. Ben hem toen maar gaan ophalen. Had wel met hem te doen.

 

Een dag later is Mike er weer naar toe gegaan en was het weer koek en ei met haar. Totdat het niet lang meer duurde en hij weer op straat stond. Toen is Mike definitief terug gegaan naar boord met de mededeling dat hij zenders beter begreep dan vrouwen...

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst
  Op 23-5-2017 om 11:18 zei Leendert Vingerling:

 

Dat klopt. Om  zich uit haar lijden te kunnen verlossen heeft ze een overdosis aan pillen geslikt.  Dus wat is nu de doodsoorzaak?

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

 

Leverkanker heeft een zeer slechte prognose (zeker toen nog in de jaren 80/90) gemiddeld drie maanden, dus wat mij betreft is de overdosis niet relevant mbt de doodsoorzaak.

Geplaatst

Is dat gerelateerd aan drankgebruik?

Bij deze verhalen moet ik trouwens steeds denken aan een fragment waarbij ze tegen Marc Jacobs zegt:

Stop touching my tits!

Geplaatst

Inderdaad, Tino, ik zal dat stukje effe opzoeken.

Over leverkanker gesproken (primair dan): v/d NHS website

Causes of liver cancer

The exact cause of liver cancer is unknown, but most cases are associated with damage and scarring of the liver known as cirrhosis.

Cirrhosis can have a number of different causes, including:

drinking excessive amounts of alcohol over many years – read more about alcohol misuse

having a long-term hepatitis B or hepatitis C viral infection

haemochromatosis – an inherited disorder in which iron levels in the body slowly build up over many years

primary biliary cirrhosis – a long-term liver disease in which the bile ducts in the liver become damaged

It's also believed obesity and an unhealthy diet can increase the risk of liver cancer because this can lead to non-alcoholic fatty liver disease.

You may be able to significantly reduce your chances of developing liver cancer by:

avoiding or cutting down on alcohol

eating healthily

exercising regularly

taking steps to reduce your risk of becoming infected with hepatitis B and C

Although liver cancer is relatively uncommon in the UK, the chances of developing the condition are high for people with risk factors for the condition.

Over the past few decades, rates of liver cancer in the UK have risen considerably, possibly as a result of increased levels of alcohol consumption and obesity.

 

 

Geplaatst
  Op 23-5-2017 om 21:25 zei Tino:

Is dat gerelateerd aan drankgebruik?

Bij deze verhalen moet ik trouwens steeds denken aan een fragment waarbij ze tegen Marc Jacobs zegt:

Stop touching my tits!

 

Marc Jacobs en vrouwenborsten....?

Gearchiveerd

Deze discussie is nu gearchiveerd. Reageren is niet meer mogelijk.

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.